Vragen en antwoorden betreft zonnepanelen en omvormers
Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. De ontwikkeling van zonnepanelen gaat steeds verder, waardoor de levensduur zal toenemen. De omvormer zal gedurende de levensduur van de zonne-installatie wellicht een keer vervangen moeten worden. Dit kan echter probleemloos en tegen aanvaardbare kosten.
Nee, helaas is er op dit moment geen subsidie vanuit de overheid meer gegeven bij aanschaf van zonnepanelen. Bepaalde gemeentes hebben wel subsidiemogelijkheden. Om te kijken wat er voor u mogelijk is kunt u de Energiesubsidiewijzer raadplegen.
Ja. De zonnestroominstallatie wendt de opgewekte stroom eerst aan voor uw eigen gebruik. Alles wat te veel wordt opgewekt gaat het elektriciteitsnet in. Hiervoor ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier. Deze vergoeding is even hoog als het Kwh-tarief dat u betrekt van het net.
In het algemeen hanteren de energieleveranciers hierbij de volgende voorwaarden:
Teruglevering moet onder de 5.000 Kwh per jaar blijven.
Kleinverbruiksaansluiting (3x8A).
Geschikte elektriciteitsmeter: verrekening van de door u opgewekte stroom geschiedt automatisch als uw meter geschikt is voor teruglevering en de teruglever-telwerken zijn geactiveerd.
In Nederland zijn veel verschillende meters in omloop. Het is niet altijd aan de buitenkant te zien of de meter geschikt is. Raadpleeg hiervoor uw netbeheerder. In het geval de meter niet geschikt is, dan is uw netbeheerder verplicht om de meter kosteloos te vervangen door een geschikte meter.
Wij werken uitsluitend met A-merken. De bekende leveranciers geven lange vermogensgaranties en productgaranties. Wanneer er onverhoopt toch een probleem is, dan zullen wij voor u de garantieafhandeling verzorgen.
Voor een optimale opbrengst zijn twee factoren belangrijk:
1. De oriëntatie en de hellingshoek t.o.v. de grond. 2. Bij een oriëntatie op het zuiden en een hellingshoek t.o.v. de grond van 35 graden bereikt u het beste resultaat.
In de meeste gevallen vallen zonnepanelen onder de opstalverzekering, maar dit verschilt per verzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw eigen verzekeringsmaatschappij en vraag naar uw persoonlijke situatie.
Nee. De omvormer is aan het elektriciteitsnet gekoppeld. Bij stroomuitval zal de omvormer zichzelf uitschakelen uit veiligheidsoverwegingen. Autonome systemen (systemen met een accu die niet op het net zijn aangesloten) werken bij stroomuitval wel.
Ook bij bewolking (diffuus licht) werkt een zonnepaneel. Door de bewolking wordt slechts een deel van het zonlicht tegen gehouden. De rest van de stralen verspreiden zich. Uiteraard is de opbrengst wel het hoogst bij helder licht.
Berekend over de levensduur van zonnepanelen is de prijs per Kwh lager dan de prijs die u per Kwh betaald aan uw energieleverancier. Wat het financiële voordeel van een zonnepaneel voor u is, hangt van diverse factoren af en is per situatie verschillend. Laat u zich daarom informeren.
In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig. Als uw woning onder monumentenzorg valt of een beschermd dorpsgezicht is, kunnen er beperkingen zijn. Raadpleeg hiervoor uw gemeente.
Een schoon oppervlak van de zonnepanelen geeft een hogere opbrengst van de zonnepanelen. De panelen hebben een zelfreinigende coating, die ervoor zorgt dat de panelen bij regenval weer schoonspoelen. Deze coating zorgt er tevens voor dat sneeuw niet op de panelen blijft liggen maar er afglijdt
Nee. Onderzoek heeft aangetoond dat de kans op een blikseminslag niet toeneemt na installatie van een zonnepaneel.
Ja, onder bepaalde voorwaarden is het voor particulieren mogelijk om de BTW volledig terug te ontvangen.
Het terugvragen van BTW door particulieren kan via de BTW centrale. Het terugvragen van BTW is niet altijd even makkelijk. Er zijn bijvoorbeeld termijnen waar rekening mee gehouden moet worden. De Centrale BTW Teruggave helpt u hierbij. Zo bent u ervan verzekerd dat de teruggave goed gaat. U kunt ook eens op de website van De Centrale BTW Teruggave kijken voor meer informatie.
Heeft u een vraag die hier niet staat? Neem dan contact met ons op.
0598 361420
Duurzame energie voor iedereen bereikbaar.
Voordelen zonnepanelen en zonne-energie
Duurzaam, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en geruisloos. Met zonnepanelen kunt u op termijn geld besparen, bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgt uw woning in waarde.
Op bovenstaande afbeelding ziet u een project in Muntendam aan de Domela Nieuwenhuisweg. Bij dit project zijn 12 Mono kristallijne panelen gemonteerd van Suntech. Deze panelen hebben een vermogen van 245 Wp in combinatie met een SMA SB3000 TL omvormer.
Solarcentrum Veendam Demeterlaan 4 9641 ML VEENDAM info@solarcentrumveendam.nl 0598 361420
Nu geen BTW op aanschaf zonnepanelen. Uw voordeel: 21%
Wat zeggen onze klanten?
“Sinds kort maken we gebruik van de zonnepanelen van Solarcentrum Veendam. Ze waren snel geleverd en snel geplaatst. Bedankt voor de fijne samenwerking”
- P. Pepping
Project: Wildervank
Hier ziet u een project van ons in Wildervank aan de Nulwijkskade. Het project bevat een systeem op een garage. Op dit garagedak zijn 12 zonnepanelen van Suntech gemonteerd. Deze zonnepanelen hebben een vermogen van 195 Wp in combinatie met een SMA SB2100 TL.