Solarcentrum Veendam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rekenvoorbeeld besparing zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen loont,ook zonder subsidie!

Bij veel mensen overheerst de gedachte dat zonnepanelen duur zijn in de aanschaf en dat de terugverdientijd (tijd die nodig is dat de zonnepanelen hun eigen investering hebben opgebracht) nog te lang is. Dit voorbeeld zal aantonen dat dit een verkeerde gedachte is.

Rekenvoorbeeld:

Stel een Nederlands gezin heeft een verbruik van 2.673 Kwh (kilowattuur) / jaar. In Nederland hebben wij gemiddeld 850 zonuren per jaar. Om 2.673 Kwh / jaar aan stroom op te wekken hebben we 2.940 wp nodig (factor 1,1). Dit zijn 12 zonnepanelen van 245 wp.

De aanschafprijs van 12 zonnepanelen van 245 wp incl. omvormer, bekabeling en montage is € 6.800,-. Als we nu €1.200,- meenemen voor vervanging en onderhoud van de installatie gedurende levensduur van 25 jaar, dan komt de totale investering op € 8.000,-.

Op dit moment is de gemiddelde energieprijs voor particulieren € 0,23 per Kwh. De verwachting is dat de energieprijzen jaarlijks met gemiddeld 7% zullen gaan stijgen.

Het rendement van de zonnepanelen neemt met 1% af per jaar. Als we deze gegevens meenemen in de berekening, dan hebben de zonnepanelen na 25 jaar € 33.370,- opgebracht.

De winst is opbrengst ( € 33.370,- ) minus investering (€ 8.000,-) en is € 25.370,-.

De terugverdientijd in dit voorbeeld is 10 jaar.

We kunnen het geld ook op de bank zetten voor 25 jaar vast met een mooie rente van 2,2%. Na 25 jaar hebben we dan € 13.784,-.
Dit is een winst van € 13.784 - € 8.000,- = € 5.784.

Dit voorbeeld laat duidelijk zien dat investeren in zonnepanelen meer opbrengt dan het geld op de bank te zetten.
Ook de terugverdientijd van de zonnepanelen is acceptabel te noemen.

Offerte zonnepanelen

Bent u geïnteresseerd? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan of neem eerst een kijkje bij door ons gerealiseerde projecten.

 

0598 361420

 Duurzame          energie voor    iedereen bereikbaar.

Contact Solarcentrum Veendam

Zonne-energie project

Werkgebied Solarcentrum Veendam

schadu

Zonne-energie projecten Annen

Zonne-energie project Veendam

Voordelen zonnepanelen en zonne-energie

Duurzaam, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en geruisloos. Met zonnepanelen kunt u op termijn geld besparen, bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgt uw woning in waarde.

Meer voordelen?

Project: Muntendam

Zonnepanelen Muntendam

Op bovenstaande afbeelding ziet u een project in Muntendam aan de Domela Nieuwenhuisweg. Bij dit project zijn 12 Mono kristallijne panelen gemonteerd van Suntech. Deze panelen hebben een vermogen van 245 Wp in combinatie met een SMA SB3000 TL omvormer.

Meer projecten

Contactgegevens

Solarcentrum Veendam
Demeterlaan 4
9641 ML VEENDAM
info@solarcentrumveendam.nl
0598 361420

Solarcentrum Veendam

 

Nu geen BTW op aanschaf zonnepanelen. Uw voordeel: 21%

Zonne-energie

Wat zeggen onze klanten?

“Sinds kort maken we gebruik van de zonnepanelen van Solarcentrum Veendam. Ze waren snel geleverd en snel geplaatst. Bedankt voor de fijne samenwerking”

- P. Pepping

Project: Wildervank

Zonnepanelen Wildervank

Hier ziet u een project van ons in Wildervank aan de Nulwijkskade. Het project bevat een systeem op een garage. Op dit garagedak zijn 12 zonnepanelen van Suntech gemonteerd. Deze zonnepanelen hebben een vermogen van 195 Wp in combinatie met een SMA SB2100 TL.

Meer projecten

Veel gestelde vragen

Offerte  op maat

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Offerte zonnepanelen aanvragen
Solarcentrum Veendam
Veel gestelde vragen