Solarcentrum Veendam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen BTW op aanschaf en montage zonnepanelen.

Verdien uw installatie nu nog sneller terug door het terug vorderen van de BTW op de aanschaf (21%) en de montage (6%) van zonnepanelen.

Sinds kort is het mogelijk voor particulieren om de BTW over de aanschaf en de montage van een zonnepanelen installatie terug te ontvangen van de belastingdienst.

Uw voordeel bij een gemiddelde installatie bedraagt al snel €1.000,-.

Dit is een gevolg van een uitspraak van het Europese Hof naar aanleiding van een proces dat dhr. Fuchs uit Oostenrijk had aangespannen. In 2005 heeft dhr. Fuchs zonnepanelen op het dak van zijn privé woning laten plaatsen. De energie die hij daarmee opwekt, levert hij aan het openbare elektriciteitsnet. Het Europese Hof heeft geoordeeld dat dhr. Fuchs door het terugleveren van de opgewekte energie als BTW ondernemer kan worden aangemerkt.

Geldt dit ook voor u?

Ja, de uitspraak is gedaan op basis van de op Europese BTW wetgeving. Nederland moet zich hier dus ook aan houden.

Zonnepanelen Solarcentrum Veendam

Voorwaarden teruggaaf:

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan kunt u alle BTW op de aanschaf en montage van de zonnepanelen van de belastingdienst terug vorderen. Hiervoor gelden nog wel een aantal specifieke regels en voorwaarden.

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen

Omdat u energie levert, bent u verplicht om BTW af te dragen. Omdat in de praktijk het saldo BTW-bedrag over een kalenderjaar minder zal zijn dan €1.345,- kan u gebruik maken van de zogenaamde kleine-ondernemersregeling (KOR). U dient dan vrijstelling van BTW aan te vragen bij de belastingdienst. De belastingdienst neemt dan genoegen met een forfait.
De hoogte van deze forfait wordt bepaald aan de hand van het vermogen van de installatie.

Wij zijn specialisten op het gebied van zonnepanelen en geen belasting adviseurs. Wij hebben ervoor gekozen om het terug vragen van de BTW over te laten aan gespecialiseerde mensen.

Via onderstaande link kunt u in contact komen met een adviseur die het gehele traject voor u kan regelen; van aanvragen tot opzegging. (tegen vergoeding, de BTW hierover wordt ook terug gevorderd).

BTW Terugvraag

Mocht u zelf de BTW willen terugvragen, ga dan naar de site van de Belastingdienst.

Offerte zonnepanelen

Bent u geïnteresseerd? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan of neem eerst een kijkje bij door ons gerealiseerde projecten.

0598 361420

 Duurzame          energie voor    iedereen bereikbaar.

Contact Solarcentrum Veendam

Zonne-energie project

Werkgebied Solarcentrum Veendam

schadu

Zonne-energie projecten Annen

Zonne-energie project Veendam

Voordelen zonnepanelen en zonne-energie

Duurzaam, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en geruisloos. Met zonnepanelen kunt u op termijn geld besparen, bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgt uw woning in waarde.

Meer voordelen?

Project: Muntendam

Zonnepanelen Muntendam

Op bovenstaande afbeelding ziet u een project in Muntendam aan de Domela Nieuwenhuisweg. Bij dit project zijn 12 Mono kristallijne panelen gemonteerd van Suntech. Deze panelen hebben een vermogen van 245 Wp in combinatie met een SMA SB3000 TL omvormer.

Meer projecten

Contactgegevens

Solarcentrum Veendam
Demeterlaan 4
9641 ML VEENDAM
info@solarcentrumveendam.nl
0598 361420

Solarcentrum Veendam

 

Nu geen BTW op aanschaf zonnepanelen. Uw voordeel: 21%

Zonne-energie

Wat zeggen onze klanten?

“Sinds kort maken we gebruik van de zonnepanelen van Solarcentrum Veendam. Ze waren snel geleverd en snel geplaatst. Bedankt voor de fijne samenwerking”

- P. Pepping

Project: Wildervank

Zonnepanelen Wildervank

Hier ziet u een project van ons in Wildervank aan de Nulwijkskade. Het project bevat een systeem op een garage. Op dit garagedak zijn 12 zonnepanelen van Suntech gemonteerd. Deze zonnepanelen hebben een vermogen van 195 Wp in combinatie met een SMA SB2100 TL.

Meer projecten

Veel gestelde vragen

Offerte  op maat

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Offerte zonnepanelen aanvragen
Solarcentrum Veendam
Veel gestelde vragen